Video's en playlist van hitmaker Frank Dukes bij het interview in Interface 249, feb-mrt 2022

Topproducer over zijn productie-aanpak

xtra 13-01-2022 22:12

La Fama van Rosalía ft. The Weeknd is zijn jongste wapenfeit. Camila Cabello’s Havana was de track die sluimerend een enorme hit werd. Adam King Feeney alias Frank Dukes verwierf bekendheid met zijn zelf geproduceerde samples en grossiert nu in hits als songschrijver en producer. In Interface 249 lees je een uitgebreid interview, hier op Interface.nl een Spotify playlist met zijn belangrijkste producties en een aantal video's met interessante tutorials.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de test in Interface 249 (februari-maart  2022), vanaf 14 januari 2022 in winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Nadat Frank Dukes zijn sporen had verdiend in het hiphopgenre, werd hij een van ’s werelds toonaangevendste popsongwriters en producers. Hij is producer van een reeks grote internationale hits van Drake, Eminem, Taylor Swift, Lorde, Kanye West, Camila Cabello, Post Malone, The Weeknd, the Jonas Brothers en vele anderen. 

Check de playlist die we maakten met zijn belangrijkste releases:

Sinds 2014 heeft Frank Dukes maar liefst 11 ASCAP Awards, 16 BMI Awards, 3 Grammy Awards en 29 Grammy Award-nominaties op zijn naam staan. Hij staat bekend om zijn liefde voor analoge gear, voor zijn nieuwe manier van produceren, en voor de aparte sounds uit zijn Kingsway Music Library, een samplebibliotheek die de weg baande voor Splice. 

 

 

 

 

 

https://www.redbull.com/ca-en/frank-dukes-success-records 

 

 

zoeken
zoeken