Videoreview van de Korg Modwave wavetable synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 13-01-2022 09:33

Korg blijft digitale synthesemethodes uit het eigen verleden heruitvinden. De Modwave is de nieuwste toevoeging aan die lijst. Wat maakt deze wavetable synthesizer anders? De test van de Modwave is te vinden in Interface 249, februari-maart 2022. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de vierde video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Modwave is de naam van de derde compacte digitale synthesizer van Korg in korte tijd. Hij werd voorafgegaan door de Wavestate en Opsix. Net als deze twee refereert de Modwave aan de Korg-historie, want hij is gebaseerd op de DW8000 uit 1985. Dat betekent dat de oscillators werken met digitale wavetables. Verder beschikt hij over een motion sequencer, een soort Kaoss pad, en veel effecten.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de test in Interface 249 (februari-maart  2022)vanaf 14 januari 2022 in winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Stefan Robbers vertelt alles over de Modwave in deze video van 12 minuten! 

Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

 

 

zoeken
zoeken