Videoreview van de Korg Arp 2600 M semimodulaire analoge synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 17-03-2022 11:03

Na de remake van de Arp 2600 met de 2600 FS komt Korg nu met een compacte versie: de Arp 2600 M. Klinkt deze mini-Arp nog steeds als het fameuze origineel? De test van de Korg Arp 2600 M is te vinden in Interface 250, april-mei 2022, die 17 maart verschijnt. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de vijfde video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de test in Interface 250 (april-mei  2022)vanaf 18 maart 2022 in winkel. Of bestel ’m vanaf 17 maart bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

De Arp 2600 behoort, samen met de Minimoog, tot de beroemdste monofone synthesizers ooit gebouwd. Het is wellicht ook de meest uitgebreide en de meest bijzondere. Het semimodulaire concept van de 2600 was en is nog altijd actueel en zit vol slimme details. En dan is er natuurlijk de klank, die gerust uniek mag worden genoemd, en trouwens ook zeer veelzijdig. Dit alles overtuigde Korg er enkele jaren geleden van om in samenwerking met David Friend (medeoprichter en ontwerper van Arp) er een exacte replica van te maken in twee zeer gelimiteerde batches als Arp 2600 FS, waarbij FS staat voor Full Size. De prijs was eveneens full size en wordt alleen maar hoger vanwege de exclusiviteit van het project. Het lijkt dan ook een slimme zet dat Korg nu de Arp 2600 M heeft geïntroduceerd. Die kan exact hetzelfde, maar is ongeveer de helft kleiner, zonder toetsen en natuurlijk aanzienlijk vriendelijker geprijsd. De 2600 lijkt sowieso erg in de belangstelling te staan, getuige diverse andere replica’s die door niche synthmakers worden aangeboden en natuurlijk de Behringer-varianten.

Lees de test in Interface en bekijk hier de videoreview! 

  • prijs incl: € 1.899,-
  • distributie: Voerman & Meyer
  • internet: korg.com/nl 

 

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

zoeken
zoeken