Videoreview van de UDO Super 6 Desktop desktopsynthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 15-07-2022 07:07

De Super 6 is UDO Audio’s eerste en tot nu toe enige product. De keyboardversie is al een tijd te koop, maar nu is er ook een desktopversie. Een goede aanleiding om deze unieke ‘binaurale’ synth eens stevig aan de tand te voelen. De test van de UDO Super 6 is te vinden in Interface 252, aug-sept 2022. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de zesde video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 252 (aug-sept 2022), vanaf 8 juli 2022 in winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

UDO Audio (Unidentified Dancing Objects) is een door ontwerper George Hearn opgericht Brits bedrijf. De Super 6, hun eerste product, is een 12-stemmige analoog/digitaal hybride polyfone synthesizer. De 12-voudige klankopwekking wordt op een speciale manier ingezet, waardoor een 6-stemmige polyfone synthesizer ontstaat met een uniek ‘binauraal’ stereobeeld, vandaar de naam Super 6. De versie met het 5-octaafs toetsenbord wordt nu aangevuld met de intern identieke desktopversie, die simpelweg Super 6 Desktop heet. Het uiterlijk is opvallend: een soort combinatie van veel retro-accenten met moderne details. 

Lees de test in Interface en bekijk hier de videoreview! 

 

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

zoeken
zoeken