Deadmau5 - exclusief interview in Interface!

Video's bij het interview

xtra 31-01-2023 21:02

Hij geeft zelden interviews, en blijft een intrigerend producer sinds hij in 2009 zijn eerste hitalbum afleverde. In 2021 en 2022 releaste hij weer een hele stapel tracks, in december When I Talk, en ten tijde van dit interview XYZ. We spreken hem over die track, software, NFT’s en waarom de Collossus en Voyager zijn favoriete synths zijn.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 255 (feb-mrt 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Natuurlijk herkennen we Deadmau5 aan de muishelm, maar ook zijn muziek is herkenbaar en zeer invloedrijk geweest op de Amerikaanse mainstream. En hij blijft actief met zijn eigen progressive house, voedt de carrières van gelijkgestemde artiesten via zijn label mau5trap en heeft de OSC/Pilot software ontwikkeld, een innovatieve performance tool voor elektronische artiesten.

Voor een man die notoir afkerig is van interviews, treffen we de muishoofdige superproducer Deadmau5 aan in een relatief goed humeur. Joel Zimmerman sprak met ons, zonder hoofddeksel en met een sigaret in de hand, vanuit zijn huis in Ontario. Tijdens ons gesprek waarin de profaniteiten niet van de lucht waren, ontstond het beeld van een artiest die net zo enthousiast is over de technologie die wordt gebruikt om muziek te maken en uit te voeren als over de muziek zelf.

Lees het interview in Interface. Hier een paar van zijn video's om in de mood te komen! 

Zijn nieuwste single Antisec

When I Talk

 

zoeken
zoeken