Videoreview van de Sequential Trigon 6 analoge polysynth

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 11-05-2023 10:05

De nieuwe Trigon-6 heeft een aantal unieke en bij Sequential nog niet eerder vertoonde eigenschappen. Het blijft gelukkig wel gewoon een solide analoge polysynth! In Interface 257, juni-juli 2023, vind je een uitgebreid testrapport. Of bekijk deze videoreview door Stefan Robbers - een Gear Junkies/Interface productie. Lees de test in Interface 257, juni-juli 2023. Bekijk onze videoreview hier op Interface.nl! Het is de negende video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 257 (juni-juli 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.De Trigon-6 is de laatste Sequential synthesizer waar Dave Smith, de vorig jaar overleden oprichter van het merk, nog aan gewerkt heeft. Het is ook het derde lid van van de 6-serie, die verder bestaat uit de Prophet-6 en de OB-6. De Trigon is, net als de andere twee, een 6-stemmige analoge synthesizer met een 4-octaafs, halfgewogen toetsenbord dat velocity en aftertouch ondersteunt, en met een digitale effectsectie. Het 3-cijferige display en de presetknoppen zijn aanwezig, en het idee van één knop per functie is eveneens in stand gehouden. De zwartmetalen behuizing is stevig, met dit keer maple-houten zijkanten. Het bedieningspaneel is wel anders, want de Trigon-6 levert drie oscillators per stem, en heeft een ladderfilter. Op het frontpaneel vinden we secties voor de aftertouch-toewijzing, lfo, oscillators, filter, clock, effecten, arpeggiator en sequencer. Naast de preset-selectie (500 preset, 500 user) zit een rijtje extra knoppen voor analoge distortion, vintage mode, pan spread en program volume. Op de achterzijde vinden we usb, midi-in/out/thru en footswitch connectors voor sequencer start/stop, sustain, volume en filter. Voor de audio zijn er stereo jackoutputs en de hoofdtelefoonuitgang.

 

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

 

zoeken
zoeken