Videoreview van de IK Multimedia Uno Synth Pro X analoge desktopsynthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 20-09-2023 07:09

Het begon met de Uno synth, vervolgens kwam de Uno Pro en nu introduceert IK Multimedia geen Due, maar wel de Uno Synth Pro X. Waar staat die X voor en wat levert dat op voor de sound? In Interface 259, oktober-november 2023, vind je een uitgebreid testrapport. Of bekijk hier de videoreview door Stefan Robbers - een Gear Junkies/Interface productie. Het is de tiende video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 259 (okt-nov 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

De Uno Synth Pro X is de derde Uno van IK Multimedia. Na de monofone Uno Synth, een compacte desktopsynthesizer, kwam de Pro in toetsen- en desktopuitvoering. Deze X is ook een desktopmodel, met alle knoppen bovenop en de aansluitingen achterop. De compacte, zwarte kunststof vorm en maten zijn hetzelfde als bij de Uno Synth Pro desktop, maar de indeling is behoorlijk anders en er is ook een aantal nieuwe functies. Het gaat nog steeds om een parafone monofone synthesizer met drie oscillators, met ringmodulatie en fm plus een dubbel filter. Wat meteen opvalt, is dat de bedieningsmatrix heeft plaatsgemaakt voor een grote hoeveelheid draaiknoppen. Bovenaan links zitten de knoppen van het mastergedeelte, dan een oscillatorsectie, filterafdeling en envelopes, lfo en effecten. Rechtsboven bevindt zich een klein schermpje vergezeld van een data encoder. Het klavier is een mini-keyboard van een octaaf, en daarboven 20 knoppen voor de stepsequencer. Op de achterzijde vinden we stereo audio-uitgangen in de vorm van ¼” jacks, mini-jack hoofdtelefoon, mini-jack audio-in en midi-in/uit 5-pins din-aansluitingen. Ook zijn er cv/gate in- en uitgangen, een usb-c data connector en een aansluiting voor een losse voeding.

Kijk verder:

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

zoeken
zoeken