Het opnameproces van Nothing But Thieves' nieuwe album Dead Club City

De video's bij het interview in Interface 260

xtra 09-11-2023 06:47

Dead Club City van de Engelse band Nothing But Thieves kwam in juli binnen op 1 in de album top 100 en de band vierde triomfen op Lowlands. Het album werd opgenomen ‘op locatie’. Hoe dat proces in z’n werk ging diepen we uit in het interview in Interface 260, dec-jan 2023-2024 met gitarist-toetsenist-producer Dom Craik en mixer-producer Jonathan Gilmore.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 260 (dec 2023 - jan 2024)Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Nothing But Thieves besloot in de zomer van 2022 om hun vierde album op te nemen in een landelijke omgeving, hopend dat een comfortabele, afgelegen locatie zou leiden tot een geweldige vibe, meer focus, verhoogde creativiteit en betere resultaten. Het had wel wat voeten in de aarde…

Dead Club City is geproduceerd door Dom Craik en Jonathan Gilmore. De eerste is als schrijver van de meeste muziek een belangrijk bandlid (gitaar, synths en programmering). De laatste is producer en mixer met credits bij onder meer The 1975, Rina Sawayama, Carly Rae Jepson, Beabadoobee en Lewis Capaldi.

In Interface 260, dec2023-jan2024 lees je het uitgebreide 5 pagina interview door Paul Tingen. Hier op Interface.nl kan je het album beluisteren en een hele trits videos bekijken waaronder de videoserie waarin de band het opnameproces heeft vastgelegd. 

Check in pnderstaande videoplaylist alle 7 episodes van de Dead Club City Sessions waarin de band en de producers het gehele opnameproces op locatie hebben vastgelegd. 

 

Luister hier naar het album.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 260 (dec 2023 - jan 2024)Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

 

zoeken
zoeken