Videoreview van de Erica Synths Syntrx II modulaire synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 10-11-2023 08:11

Erica Synths bracht met de eerste Syntrx al een opvallende synthesizer op de markt, maar vond dat het toch nog beter kan. Het resultaat is de modulaire Syntrx II met zijn opvallende pin-matrix. Een videoreview door het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 260 (dec 2023 - jan 2024)Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

De Syntrx II is, net als zijn voorganger, geïnspireerd door EMS synthesizers uit de jaren zeventig, met name de AKS-uitvoering daarvan. Dat wordt meteen duidelijk als je naar de lay-out kijkt, met de matrix prominent in het midden. De matrix van de Syntrx II bestaat uit leds in plaats van het fysieke steekveld van de EMS. De Syntrx II is een monofone, analoge synthesizer in desktopvorm, die volledig modulair opgebouwd is. Dat betekent dat je, zonder iets te patchen in de matrix, er absoluut geen geluid uit krijgt. Basiskennis van subtractieve synthese is daarom een must als je iets wilt aanvangen met deze synthesizer. Met drie oscillators, een filter, envelope generator, random generator, een modulatie-joystick, een effectsectie, envelope followers, ruisgenerator, ringmodulator en een vu-meter beschik je over een uitrusting waar je enorm veel mee kunt.

Lees de test in Interface, en bekijk de videoreview hier op Interface.nl. 

INFO

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

zoeken
zoeken