NAMM Show 2016 - Preview

Met Warm Audio, Waldorf, Korg, Yamaha, Celemony, Denon, Lumit, Kurzweil, Meris. Zoom, Allen & Heath, Unity Audio, IK Multimedia, PMC, tracktion, Samson, Akai

Merknieuws 20-01-2016 16:01

De redactie van Interface reist binnenkort naar Anaheim, om op de jaarlijkse NAMM Show te ontdekken wat we dit jaar voor productnieuws kunnen verwachten. Nu al hebben een aantal fabrikanten losgelaten wat ze gaan brengen daar in L.A.. Lees daarover in dit artikel.
De tijden de beurs zal Interface je vanaf de NAMM show op de hoogte houden van het nieuws dat we tegenkomen op de beurs.

Tijden de beurs zal Interface je vanaf de NAMM show op de hoogte houden van het nieuws dat we tegenkomen op de beurs.

 

 

 


Warm Audio WA-2A 

Warm Audio komt met een hardware buizenversie van de beroemde Teletronics LA2A optische compressor. Heel veel is er nog niet over bekend, maar er zitten CineMag trafo's in, buizen van Tung-Sol en Electro-Harmonix en een Kenetek T4B opto attenuator. De prijs zou $ 899,- bedragen.

www.warmaudio.com

 

 

 

Waldorf Eurorack systeem

Waldorf introduceert op de NAMM een compleet modulair systeem, in de vorm van het kb37 controller keyboard dat ruimte biedt voor het monteren van Eurorack modules. De modules zijn makkelijk te bedienen dankzij het schuin geplaatste paneel. De kb37 bevat een 37 full-size toetsen Fatar TP9 klavier met velocity en aftertouch. De ingebouwde voeding levert ook stroom voor de modules. Er zijn 8 cv outputs, 3 trigger outs, usb, midi in/out/thru en een aansluiting voor een sustainpedaal.

Waldorf had al de Eurorack nw1 Wavetable Module, maar ze introduceren drie nieuwe modules om het rack van de kb37 vol te krijgen.

  • mod1 bevat drie analoge modulatiebronnen met lfo's en van simpele ADSR envelopes tot complexe multi-stage curves.

  • dvca1 bevat twee vca's die behalve neutraal (dry mode) met de colour knop ook warm en kleurig kunnen klinken, dankzij het ingebouwde state variable filter circuit.Je kunt lineaire en exponentiële curves gelijktijdig gebruiken, hij heeft positive gain control voor echte versterking en een link optie voor pan-effecten.

  • cmp1 is een analoge compressor, die op allerlei manieren gemoduleerd kan worden voor diverse ongekende sidechaining-effecten. De compressor heeft manual en automatische standen, hard- en softknee curves en een mixknop voor de balans tussen origineel en bewerkt signaal.

https://waldorf-music.info

 

 

 

 

Twee nieuwe minicontrollers van Korg

Als je een studio formaat bezemkast hebt, zijn de twee nieuwe mini controllers van Korg mogelijk iets voor je. De nanoKONTROL Studio en de nanoKEY Studio zijn 278 x 160 x 33 mm groot. Ze werken met iOS, Mac OS en Windows zowel via usb als draadloos via bluetooth. De voeding komt uit twee AA batterijen of via usb.

De KORG nanoKONTROL Studio heeft acht draaiknoppen, acht sliders en 32 drukknoppen (als mute/solo/rec/select) dus behoorlijk wat voor het formaat.  Hij heeft acht layers voor uitgebreid mixen, transportknoppen voor je daw en je kunt vijf scenes opslaan.

De KORG nanoKEY Studio heeft 25 minitoetsen, die aanslaggevoelig zijn met keuze uit vier curves. Om loops of samples te triggeren zijn er acht aanslaggevoelige pads. Met acht drukknoppen kun je diverse functies aansturen en er is nog een XY padcontroller om twee parameters naar keuze tegelijk te bedienen. De instellingen kun je in acht scenes bewaren.

www.korg.com

 

 

  

Yamaha Montage workstation

Montage heet het nieuwe workstation van Yamaha, dat verkrijgbaar is in versies met 61, 76 en 88 toetsen. Nieuw is de Motion Control Synthesizer Engine waarmee je de sound bepaalt en bestuurd, die is bedoeld om de twee audio engines aan teesturen. Het gaat daarbij om de Advanced Wave Memory 2 (AWM2), die voortborduurt op de Motif met onder andere tienmaal zoveel mogelijkheden als XF  twee  keer zoveel effecten en een verdubbelde polyfonie. De tweede  audio engine is FM-X die  DX-7 klanken levert. Naast talloze knoppen en faders heeft Montage een prachtig kleuren touchscreen midden in het bedieningspaneel. Handig is ook De nieuwe Super Knob Encoder waarmee je meerdere parameters tegelijk kunt bedienen.

www.global.yamaha.com

 

 

 

 

Korg Minilogue synthesizer

 

De nieuwe keyboardsynthesizer van Korg, de Minilogue, is analoog, maar wel vierstemmig polyfoon, volledig programmeerbaar en met een ingebouwde stepsequencer en een delay, in een budget waarvoor je tot nu toe alleen hetzij een digitale, polyfone synth, hetzij een analoge monosynth zonder geheugens kon kopen. Door de 100 presets en 100 geheugenplaatsen laat de Minilogue zich net zo simpel bedienen als de legendarische microKORG, maar biedt net zo veel tweakplezier als een klassieke monosynth. De slim keyboard telt 37 aanslaggevoelige toetsen. Er zijn 8 voice modes: polyfoon, duofoon, monofoon, unison, chord, delay, arpeggio, sidechain. Qua synthese je krijg 2x vco plus ruisgenerator, 1x vcf  (12 en 24db per octaaf), 2x eg, 1x vca, 1x lfo. De polyfone stepsequencer heeft 16 stappen en automatisering van vier parameters. Een Audio-ingang en een OLED-display met realtime weergave van parameterveranderingen en oscilloscoop, maakt de boel compleet. Naast midi-in/uit, usb er is ook sync-in en –uit voor synchronisatie met de Volca’s en de Electribe’s.

www.korg.com

 

 

 

Celemony brengt Melodyne 4 uit

Van Studio tot Essential de complete Melodyne range is opgewaardeerd naar versie 4. Polyphonic Spectrum Shaper is een klank editor compleet met nieuwe tools en diverse mogelijkheden waarmee je de klankkleur kan beïnvloeden.  Zo kun je boventonen/harmonischen bijwerken met macro parameters en envelopes, en je kunt het spectrum van een signaal naar een ander overbrengen. De DNA, Direct Note Access, werkt nu multitrack en er is geen limiet  meer voor het aantal tracks. Melodyne kan het tempo van de bewerkte audio detecteren en een metronoom in het juiste tempo laten horen. In de tempo editor is het mogelijk het tempo van de ene track op een andere toe te passen.

www.celemony.com

  

 

 

Denon DJ MCX8000

De Denon DJ MCX8000 is een standalone dual dj player en controller onder het motto “no computer required”. Hij is behoorlijk groot en dus comfortabel om mee te werken. Twee grote jogwielen zijn omringd door blauwe led’s en hij heeft twee grote gekleurde displays. Samples en loops kun je triggeren met twee maal acht, meerkleurige performancepads. Het apparaat is speciaal ontworpen om optimaal met Serato DJ  samen te werken. De MCX8000 maakt gebruik van Engine, het Music Management software van Denon (concurrent van  Pioneer Rekordbox). Meer is momenteel nog niet bekend…

www.denondj.com

 

 

 

Lumit nieuwe daw voor Windows

Lumit -geïnspireerd door studenten van Berklee College of Music- is een nieuwe software daw voor Windows die behalve met desktop of laptop computers ook perfect overweg kan met een Microsoft Surface Pro 3.  Zo krijg je een mobiel systeem zonder dat het scherm te klein wordt. Alle Lumit parameters zijn multi-touch compatible en “hand gestures” worden ondersteund. Verder een onbeperkt aantal sporen, audio export tot 192 kHz/32bit floating point, freeze en unfreeze, drag ’n drop van audio en midi, parameter automatisering en vst/vst3 plug-in ondersteuning. Het programma werkt met diverse midi/usb controllers dankzij de midi mapping en je kunt asio, asio4all, direct sound, mme en wasapi drivers gebruiken. Lumit wordt geleverd met 1000 samples, van percussie, synth en bas.

www.lumit-audio.com

 

 

 

 

Vier nieuwe piano´s van Kurzweil

 

De Kurzweil M210 Digitale Piano heeft een hamerklavier met 88 gewogen toetsen en 20 inspirerende factory-presets van akoestische/ electrische piano’s, orgels, gitaren en orkestinstrumenten. Er zijn 12 ritme-begeleidings-patterns en keuze uit verschillende backing-stijlen. De M230 is vergelijkbaar met de M210 maar bied meer basisklanken (30) en meer ritme presets (eveneens 30). De Kurzweil Forte serie wordt uitgebreid met de Forte SE, met 88 toetsen, twee gigabyte aan klanken met FlashPlay technologie, V.A.S.T. Editing, een krachtige FX Engine en acht arpeggiators.  Nog uitgebreider is de Forte 7, met maar liefst 16 gigabyte vol nieuwe klanken als vintage vleugels, de bekende electrische piano's maar ook Hammond, Vox en Farfisa orgels. De Forte 7  heeft 23 programmeerbare fysieke controllers.

www.kurzweil.com

 

 

 

Meris Mercury7 Reverb

De Mercury7 Reverb is volgens fabrikant Meris de eerste algoritmische dsp galm in 500-serie formaat. Er wordt gebruik gemaakt van 24bit ad/da conversie en 32bit floating point dsp berekening om het signaal te verwerken. Met zes potmeters kun je parameters regelen als pitch regeneration, hoog en laag demping, auto swell envelope, etc. Er zijn ook diverse modulatie mogelijkheden. Meerdere Mercury7 Reverbs kun je koppelen voor stereo of surround gebruik.

www.meris.us

 

 

 

Zoom Q4n Handy Video Camera

 

De nieuwe Zoom Q4n Handy Video Camera is perfect om een clip van je band, live of in de repetitieruimte te maken. Het apparaat is zeer compact en tien lichtpresets zorgen voor een goede beeldkwaliteit ook in situaties waarbij het licht erg veranderlijk is. De maximale beeldresolutie is 2304 x 1296,  maar men heeft ook zorg besteedt aan de audio afdeling met  24-bit/96 kHz stereo opnames.  De ingebouwde microfoons kunnen een geluidsdruk aan tot 140 dB SPL. Die microfoons kun je in een A/B of X/Y set-up gebruiken. Voor externe microfoons of liijsignalen zijn er minijack inputs en monitoren kan via de interne luidspreker of een hoofdtelefoon. Via de usb bus kan de Q4n met computers en iPad communiceren

www.zoom.co.jp/english

 

 

 

Allen & Heath dLive S7000 Control Surface

Allen & Heath toont hun “top of the range” dLive digital mixing series, de dLive S7000 Control Surface samen met het DX32 modular IO remote expansion rack. Er zijn 36 faders verdeeld over zes layers voor een totaal van 216 toewijsbare faderstrips. Via de twee 12” lcd touchscreens kun je pinchen, swipen, drag ’n drop uitvoeren en ze kunnen diverse eq’s weergeven. Via een widget zijn ook Scenes, meters, fx en meer zichtbaar en instelbaar. Verder zijn er nog 26 toewijsbare softtoetsen. Via usb kan je direct stereo opnemen en afspelen. Er zijn acht xlr mic/line inputs, acht xlr line outs en natuurlijk veel meer aansluitingen via het DX32 modular IO remote expansion rack.

www.allen-heath.com

 

 

 

Super Rock en The B.A.B.E speakers van Unity Audio

De Unity Audio Super Rock is een actieve tweeweg monitor, een verbeterde versie van de Rock MKII voorganger . De woofer is groter geworden met 220mm doorsnee en is volledig nieuw ontworpen. De nieuwe Tweeter van Mundord die tot 33kHz doorloopt maakt gebruik van de Air Motion Transformer Tweeter technologie. Er zijn twee discrete versterkers met een totaal vermogen van 100W. Voor de input zijn er gebalanceerde xlr’s en ongebalanceerde vergulde rca connectoren.

The B.A.B.E. (Boulder Active Bass Extender) is bedoeld om het bestaande 3-weg Boulder systeem naar een 4-weg systeem uit te breiden voor wat betreft geluidsdruk en frequentiebereik. The  B.A.B.E. is een gesloten kast met een 300mm driver voorzien van een 125mm spreekspoel.

www.unityaudioproducts.co.uk

 

 

 

Bladeren met de IK Multimedia iRig BlueTurn

De IK Multimedia iRig BlueTurn een klein vloerpedaal met twee verlichte drukknopen waarmee je via bluethooth door je partituur kunt bladeren. Het apparaat werkt met iPhone, iPad, Mac computers en Android devices. Behalve partituren kun je ook andere zaken doorbladeren als beelden, teksten, slides etc. De iRig BlueTurn heeft drie standen: per pagina bladeren, en verticaal of horizontaal continue scrollen. Hij werkt op twee standaard AAA batterijen.

www.ikmultimedia.com

 

 

 

PMC IB1S-AIII monitor

De nieuwe monitor van PMC heet PMC IB1S-AIII. Het is een 3-weg speaker met een soft dome tweeter van 27mm. De midden frequenties worden weggeven door een 75mm carbon fibre en Nomex piston driver, het laag wordt verzorgd door een 10" ATL (Advanced Transmission Line) bass-loading driver die tot 25 Hz doorloopt. Het met de hand gemaakte 24dB per octaaf filter bestaat uit 31 onderdelen voor een topkwalitiet scheiding in drie banden. De class-D versterking heeft een totaal vermogen van 400W. Aan de achterkant zitten xlr connectoren en de volumeknop. Deze monitor is ook verkrijgbaar voor liggend gebruik onder de naam: IB1S-C-AIII

www.pmc-speakers.com

 

 

 

tracktion lanceert de BioTek Organic Synthesizer

De BioTek Organic Synthesizer van Tracktion combineert een synthesizer engine met een uitgebreide verzameling samples, van natuurlijke geluiden tot urban en mechanische sounds. De gebruikersinterface is gebaseerd op een enkel scherm volgens de Tracktion filosofie en valt op door de centraal geplaatste XY controller en een aantal knoppen die van functie veranderen afhankelijk van de gekozen preset. De plug-in laat zich eenvoduig bedienen, maar kan zeer complexe klanken voortbrengen. BioTek Organic werkt als AAX/ AU/VST onder Windows en Mac OSX en is ook Linux VST compatibel.

www.tracktion.com

 

 

Samson di boxes

Met de S-Max introduceert Samson een nieuwe lijn van vijf DI-boxes in een stevige metalen behuizing. Er zijn mono en stereo uitvoeringen  in pro of standaard versie en eentje, de MCD2 Pro Professional Stereo Computer/DJ Direct Box, is geschikt om computers, laptops, tablets en smartphones aan te sluiten op bijvoorbeeld een pa systeem.  Als input kun je kiezen uit stereo jack, mini jack of rca (tulp) connectoren. Voor de uitgang worden xlr’s gebruikt. De S-Max serie gebruikt  twee mu-metaal transformators en behalve een attenuator pad is er ook een mono-summing schakelaar.

www.samsontech.com

 

 

 

Analoog van Akai

 

Beide apparaten werden op de vorige NAMM al aangekondigd, maar zijn binnenkort ook echt te koop.

 

De Akai Timbre Wolf is een analoge synthesizer, die behalve vierstemmig polyfoon ook viervoudig multitimbraal en unisono kan worden gebruikt. Elke stem heeft een aparte uitgang en er is tevens een mono main output. De synth heeft een twee-octaafs semi-gewogen toetsenbord met grote toetsen, een 32 staps sequencer voor elke stem, een envelope en een resonerend filter. Voor de oscillator kun je kiezen uit blokgolf en zaagtand. Midi in/out/thru, usb en gate trig in/out aansluitingen zitten achterop.

Adviesprijs is € 516,-

Tom Cat is een analoge drummachine met vijf klanken – kick, snare, clap en 'disco toms'- waarvan stemming, amplitude envelope en het volume instelbaar zijn. Er zitten zes 'MPC-style' pads op en een 32 staps sequencer met swing functie. Met de 'Maul' functie kun je de klank wat smeriger maken.

Midi in/out/thru, usb-midi, mono audio out en een hoofdtelefoon aansluiting zitten achterop.

Adviesprijs is € 264,-

www.akaipro.com

  

 

zoeken
zoeken