Het mysterie van de SP-2400

Komt er een opvolger van de E-Mu SP1200 hardware sampler?

Merknieuws 28-02-2019 12:25

Op internet doen foto's de rondte van iets dat lijkt op een hardware sampler, maar niemand weet wat het precies is en wie de maker is. Of is dit misschien puur fantasie?

 

Er zijn foto's - eigenlijk gerenderde afbeeldingen- 'gelekt' van de printplaat en de buitenkant van een hardware apparaat dat het typenummer SP-2400 draagt.

Het zou mogelijk een re-issue of een opvolger van de E-Mu SP-1200 sampler zijn. In ieder geval doet de lay-out daar wel aan denken. Overal borrelen speculaties op; is het Behringer, Akai of misschien Rossum Electro-music het bedrijf van E-Mu oprichter Dave Rossum?

Sound designer, producer en YouTuber Ken Pierce claimt in een nogal bizarre video dat het geen apparaat van Akai of Behringer is maar dat het apparaat wel degelijk bestaat en dat ie het gezien en gehoord zou hebben. Het zou geen clone van de SP-1200 zijn maar een moderne opvolger.

Volgens hem is het een 24 bit sampler die ook met 12 bit kan werken en verschillende sample rates ondersteunt. Duidelijk zichtbaar zijn de aparte outputs en er zouden analoge filters inzitten. Verder murmelt hij nog wat weg in deze wat ongeorganiseerde, langdradige video. Is dit nu een publiciteitsstunt of gewoon interessant proberen te doen? En bestaat het ding nu echt en wie is dan de maker?

Zodra we meer weten lees je het hier!

zoeken
zoeken