Antelope komt met de Audio Amari stereo A-D en D-A converter

High end audio converter

Merknieuws 01-05-2019 09:14

Antelope komt met een topkwaliteit stereo A-D en D-A converter met een naam die eerder aan een nieuw model van Lamborghini doet denken, de Amari.

De Amari lijkt niet zozeer gericht op audioproductie maar eerder op topkwaliteit luistergenot voor 'audiofielen' en voor mastering. De converters zijn 24 bit en de maximale samplerate is 384 kHz. Voor de stereo D-A conversie worden 8 (2x4) CS43198 chips gebruikt. Daarmee krijg je een beter stereobeeld, meer diepte en maar liefst 138 dB dynamisch bereik. Voor het clocken wordt gebruik gemaakt van Antelope's 64 bit Acoustically Focused Clocking jitter management.

Speciale aandacht is ook besteed aan de twee XLR hoofdtelefoonaansluitingen. Hiervoor worden twee AK5578 dac's gebruikt voor een dynamiekomvang van 128 dB. Voor de optimale aanpassing aan de gebruikte hoofdtelefoon is de output impedantie instelbaar tussen 4,6 tot 85,3 Ohm.

Met de Amari kun je ook DSD256 (Direct Stream Digital) bestanden afspelen. Dit systeem met een unieke klank werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Super Audio CD.

Analoge connectors zijn gebalanceerde XLR's, tulp of jacks, digitale aansluitingen zijn er als AES, S/P-dif en toslink. Via een usb aansluiting sluit je de Amari aan op je computer.

De prijs excl. is $ 2995,-

Meer informatie

zoeken
zoeken