Gamechanger Audio Motor Synth

Unieke synth gaat in productie na succesvolle crowdfunding campagne

Merknieuws 31-05-2019 09:46

Stefan Robbers signaleerde de unieke Motor Synth al in zijn Superbooth19 verslag in de laatste Interface. Het was nog een Indiegogo-project maar gaat nu echt in productie

Het duurde maar 10 minuten totdat er genoeg deelnemers waren voor de Indiegogo crowdfundingcampagne. Wat natuurlijk erg geholpen heeft is dat mensen als Jean-Michel Jarre, Richrad Devine en andere kopstukken zich positief over deze experimentele, elektro-mechanische synth uitlieten.

Motor Synth heeft 8 elektromotoren die de klank opwekken waarbij het aantal omwentelingen per seconde de toonhoogte bepaalt. Onder de motors zitten magnetische elementen die de sound oppikken, op de motoras zitten drie optische discs die allemaal een andere golfvorm representeren. Je kunt de verlichte motors ook zien draaien via een doorzichtige cover. Er zijn twee motors per noot waarmee het een vierstemmige desktopsynth wordt.

je kunt hem bespelen via 8 verlichte knoppen, de sequencer/arpeggiator of via midi

Met envelopes, filters etc. wordt de klank van dit grommende beest verder gevormd. Het is lastig in te schatten of het vooral een gimmick is, in elk geval klinkt hetunieke apparaat heel industrieel en apart!

Behalve als synth kan de Motor Synth ook als effect worden gebruikt. Sounds die via de line input binnenkomen worden geanalyseerd op toonhoogte. de motor oscillatoren kunnen op basis daarvan een interval opwekken en zo als een soort harmonizer fungeren.

 

De Motor Synth wordt in december op de markt verwacht en gaat dan zo'n 1300 Dollar kosten.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken