Universal Audio Luna Recording System

Gratis daw voor bezitters van een Apollo of Arrow interface

Merknieuws 10-04-2020 10:08

Tijdens de afgelopen NAMM werd ie al aangekondigd, nu is ie uit: Luna. Dit is een gratis 'Recording System', (zeg maar daw) voor bezitters van UA's Thunderbolt interfaces

Luna is helemaal gratis, maar is er vooralsnog enkel voor macOS. Aan een Windows-versie wordt nog gewerkt. Luna werkt alleen met Universal Audio Thunderbolt interfaces en biedt latencyvrije monitoring en realtime processing met UAD plug-ins. Er zijn ook diverse Luna 'Extensions' waarvan je er 3 gratis krijgt; ARP (midi arpeggiator), Shape (samplecollectie) en Oxide (tape emulator). Er zijn meer extensions maar daar moet je voor betalen. Het gaat vooralsnog om Neve Summing (€ 299,-) en Studer Analog Tape (€ 174,-). Dan zijn er nog drie instrumenten; Ravel grand piano (€ 299,-), de Spitfire Luna bundle (€ 599,-) en Moog Minimoog (€ 299,-). Deze instrumenten werken native, dus niet op de UAD dsp.

Luna biedt verder alles wat een daw nodig heeft; onbeperkt aantal sporen, diverse editors, timestretch, een uitgebreide mixer, ondersteuning van UAD en AU plug-ins, autosave en Persistent Undo, wat betekent dat je undo en redo zelfs na het opslaan kunt gebruiken. Om je projecten uit te wisselen met andere daw's is er ondersteuning voor AAF bestanden (alleen import).

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken