Isovox ISOMIC

Unieke vocal microfoon met driehoekig kapsel

Merknieuws 23-09-2020 12:09

Het Zweedse Isovox maakt al enige tijd de Isovox 2 vocal booth. Nu hebben ze een revolutionaire microfoon ontwikkeld waarmee topkwaliteit stemopnames mogelijk zijn

De Isovox 2 vocal booth ziet eruit als een soort futuristische telefooncel. Met behulp van 4 lagen speciaal akoestisch materiaal worden reflecties uit alle richtingen onderdrukt. Het resultaat is een warme stemopname met heel veel details en zonder reflecties van de opnameruimte. Nu is Isovox verder gegaan en heeft samen met Ehrlund Microphones een speciale condensatormicrofoon ontwikkeld die vooral in combinatie met de Isovox 2 vocal booth voor fantastische stemopnames zorgt. Deze ISOMIC maakt gebruik van een gepatenteerd driehoekig kapsel en levert volgens de makers een 'radio-ready' sound met een frequentiebereik van 7Hz tot 87kHz. De driehoekige vorm zorgt voor een razend snelle impulse response (3 keer sneller dan een rond kapsel) en een minimale hoeveelheid resonanties in het membraan. De ISOMIC produceert bijzonder weinig ruis, heeft een grote dynamiek en een minimale vervorming. Behalve een geintegreerd popscherm is er een tweede, extern popfilter voor optimale bescherming tegen plops.

De ISOMIC kan natuurlijk overal gebruikt worden maar komt vooral tot zijn recht in combinatie met de Isovox 2 vocal booth.

ISOMIC is vanaf eind oktober verkrijgbaar voor € 1299,- incl. btw. Isovox 2 vocal booth kost € 999,-.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken