Roland TR-6S en TR-06 drummachines en TR-606 plug-in

Nieuwe digitale hardware en plug-in emulaties van de Roland klassiekers

Merknieuws 01-10-2020 10:43

Roland maakte al de TR-08, TR-09, TR-8 en TR-8S drummachines, maar nu komen er twee nieuwe bij en een drumcomputer plug-in

De namen TR-6S en TR-06 doen vermoeden dat ze op elkaar lijken maar er zijn grote verschillen tussen deze hardware drumcomputers.

De TR-6S Rhythm Performer is een soort compacte en betaalbare versie van de TR-8S. Het is een zesspoors drummachine die ook op batterijen werkt. Hij bevat digitaal geëmuleerde sounds van de 808, 909, 707 en 606, maar je kunt ook je eigen samples laden via een SD card. Er is daarnaast een FM engine en er zijn ingebouwde effecten. Behalve programmeren met de traditionele step sequencer kun je ook realtime opnemen. De TR-6s functioneert als usb audio/midi interface en heeft stereo outputs plus din midi in/out.

De TR-6S is in november te koop voor 400 Dollar.

Meer informatie

 

De TR-06 Drumatix is Roland's Boutique-versie van de TR-606 met authentieke sounds maar met extra klankparameters, een overdrive, een compressor en een delay. Uiteraard vinden we de bekende step sequencer met een aantal extra features. De TR-06 heeft 5 trigger output, een trigger input en een usb audio interface. Hij werkt ook op batterijen en heeft een ingebouwde speaker. Verder stereo outputs, mix input en din midi in/out.

De TR-06 is in eind oktober te koop voor 400 Dollar.

Meer informatie

 

De TR-606 tenslotte is een nieuwe drummachine plug-in voor de Roland Cloud. Ook hier de klassieke step sequencer en extra parameters voor de drumsounds. De TR-606 is onderdeel van Roland Cloud Ulimate.

Meer informatie

zoeken
zoeken