Steinberg Nuendo 11- de daw voor multimediatoepassingen

Nu met ADM Dolby Atmos, Netflix Loudness Meter en SuperVision

Merknieuws 11-05-2021 08:05

Nuendo 11 volgt de update Van Cubase naar versie 11, maar er is natuurlijk meer in deze update van de daw die gebruikt wordt voor audio bij video, films, games en andere multimedia-toepassingen. In Interface 246, aug-sept 2021 testen we de vernieuwde software!

Nuendo is deels vergelijkbaar met Cubase maar deze daw is vooral toegesneden op audio bij video, films, games en andere multimedia-toepassingen.

Nieuwe functies
Dat zien we ook terug bij de nieuwe functies in Nuendo 11. Zo is er een nieuwe ADM rendering module voor Dolby Atmos die voldoet aan alle eisen voor die standaard.
De SuperVision met 20 display modules voor allerlei soorten metering kenden we al van Cubase 11, maar Nuendo heeft ook twee extra metering opties; de Netflix Loudness Meter en de Intelligibility Meter die aangeeft hoe goed spraak verstaanbaar is in een mix.
Dankzij de nieuwe Job Queues wordt het exporteren van allerlei bestanden een stuk comfortabeler.

Cubase vernieuwing ook in Nuendo
Net als Cubase heeft Nuendo 11 een 7.1 surround compatibele MultiTap Delay, de dynamische Frequency 2 EQ, Multiband Imager, en de Squasher. Ook hier zien we de verbeterde Sampler Track met slicing en ook bij Nuendo zit de SpectraLayers One spectrale editor.
Je krijgt verder een collectie sfx en plug-in presets van SoundBits speciaal voor games en het Soundly sound effects platform is in Nuendo geïntegreerd. De ARA-imnplementatie is verbeterd en de Eucon ondersteuning werkt met alle Avid consoles.

Steinberg Nuendo 11 kost € 999,99 incl. btw

meer informatie

 

 

 

Bekijk op de site van Steinberg alle features van Nuendo op een rij. Klik hier

zoeken
zoeken