Mixed in Key Satellite

Online samenwerking met verschillende daw's

Merknieuws 09-02-2021 10:44

Het was al een item voor de pandemie maar is nu helemaal actueel; samenwerken op afstand aan een productie. Met het gratis Satellite gaat dat heel soepel en het werkt met bijna alle daw's

Satellite van Mixed in Key is een insert plug-in die eigenlijk functioneert als een 'daw in een daw'. Het werkt als vst, au, aax plug-in met Live, Logic Pro, FL Studio, Cubase, Studio One en Pro Tools, zowel onder Mac als Windows. Het maakt dus niet uit of je medeproducer 'op afstand' een andere daw gebruikt!

.

In Satellite bepaal je eerst tempo en toonsoort, waarna je een of meer anderen kunt uitnodigen voor de Session via internet. Alle audio wordt als ongecompreste 24 bit audio in de plug-in zelf opgenomen en is weliswaar niet realtime, maar wel behoorlijk snel bij alle betrokkenen te beluisteren en te bekijken. Allemaal zonder gedoe met tussenmixen of tracks uploaden naar een server. Alle uitgenodigden kunnen sporen toevoegen. De audio in Satellite kun je simpelweg naar sporen in je daw draggen om daar verder te werken. Indien nodig kun je het project weer opnieuw in een Session aanvullen.

Nadeel is dat er geen videocommunicatie ingebouwd is maar dat is eventueel wel op te lossen. Grote voordeel is dat het samenwerking tussen verschillende daw's mogelijk maakt, er een onbeperkt aantal mensen kan meedoen en dat Satellite (voorlopig?) gratis is!

Meer info

How to

 

 

 

zoeken
zoeken