Gforce OB-E

Oberheim 8-Voice plug-in voor macOS

Merknieuws 23-02-2021 10:02

De Oberheim OB-8 en OB-X zijn al vaak in een plug-in geëmuleerd, maar de oudere EVS zelden. Gforce pakte die 8-Voice aan en maakte er de OB-E plug-in van

Oberheim behoort naast Moog en ARP tot het fameuze trio van Amerikaanse synthesizerfabrikanten. Hun 8-Voice (EVS) bestond eigenlijk uit 8 exemplaren van de bekende SEM monofone module

Gforce heeft deze unieke analoge polysynth gevirtualiseerd in de OB-E en net als bij het origineel kun je hier elke voice apart programmeren. Bij de originele hardware was dat de enige optie en dat zorgde voor brede, uiterst levendige sounds, want eigenlijk bespeelde je een verzameling monofone synths (3 vco's per noot) met een polyfoon keyboard.

De OB-E heeft precies dezelfde optie maar je kunt ook alle Voices tegelijkertijd programmeren. Daarnaast zijn er natuurlijk flink wat presets, poly/unison/splitmodes, poly aftertouch, mpe en een stereo delay.

Een unieke nieuwe virtuele synth voor hele grootse sounds, in de demo's klinkt ie fantastisch. Vooralsnog (?) is de OB-E enkel als au/aax/vst plug-in en standalone voor macOS verkrijgbaar. De introductieprijs bedraagt 130 Britse Pond.

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken