Oberheim TVS-Pro Special Edition

Terugkeer van een beroemde analoge synth

Merknieuws 05-03-2021 10:54

De Oberheim Two Voice uit 1975 kwam in 2016 opnieuw uit als de TVS Pro, maar de voorraad was beperkt. Gelukkig komt er dit jaar een TVS Pro Special Edition

De Two Voice van Oberheim was een tweestemmige, compleet analoge synth die bestond uit twee SEM modules met een keyboard. Deze discreet opgebouwde synth – dus geen ic's – had een onmiskenbare rijke sound.

Na een korte terugkeer van het concept in 2016 gaat Tom Oberheim de TVS als Special Edition op de markt brengen met het oorspronkelijke logo en Oberheim's handtekening. Dat is uniek want er is momenteel een juridische strijd gaande tussen Tom Oberheim die het handelsmerk Oberheim terugkreeg van Gibson en Behringer die het merk Oberheim in Europa wist te registreren. De TVS-Pro wordt het eerste product onder Oberheim's eigen naam na een samenwerking met Dave Smith (Sequential OB-6)

Hoe dan ook de TVSPro Special Edition heeft twee SEM modules, elk met 4 oscillatoren, een state variable filter en een VCA. Voor modulatie heb je de beschikking over 2 envelopes. 2 lfo's, een ruisbron en S&H. Het keyboard heeft 37 toetsen en er is een ingebouwde sequencer.

De de TVS Pro Special Edition komt in 2021 op de markt maar de prijs is nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken