PreSonus Studio One 5.2

DAW update met 30 nieuwe functies

Merknieuws 12-03-2021 10:07

Studio One is een uitstekende daw van het Amerikaanse PreSonus, die voor een aanzienlijk deel door hun Duitse softwarelab is ontwikkeld. Zojuist is versie 5.2 verschenen

Met de 5.0 update werden heel wat diepgaande nieuwe functies toegevoegd zoals de Show Page en Backing Track (zie onze test in Interface 242). De opvallendste toevoeging aan versie 5.2 is Sound Variations, een handige methode om per noot of groep van noten specifieke variaties/articulaties toe te passen via bij voorbeeld key commands. Dat werkt via een speciale feature in vst instruments waarvan Vienna Symphonic Elements en UJAM instruments momenteel al voorzien zijn.

In de notatieafdeling kun je met deze update ook drumnotatie en tabulatuur gebruiken. Bij de drumpartituur is het mogelijk om ook de namen van de drums in de partituur in te voegen. Er zijn nu 4 stemmen per notenbalk mogelijk.

De Nieuwe Show Page live feature heeft een Arrangerspoor gekregen waarmee je naar hartenlust in realtime kunt experimenteren met je arrangement; zo zijn er voor elk object commando's als Continue, Stop at End, Skip, Loop en Loop met het aantal herhalingen.

De hele Show Page met de nieuwe features is via een nieuwe versie van de Remote app te sturen. Studio One 5.2 is compatibel met de Apple Sillicon processors, maar wel via Rosetta 2 compatibility.

Er zijn nog allerlei andere nieuwe of verbeterde features, een overzicht vindt je op de PreSonus website

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken