Pioneer DJ VM-series getest in Interface 246, aug-sept 2021

3 nieuwe actieve studiomonitors

Merknieuws 15-07-2021 07:07

Pioneer DJ is een topmerk als het om dj mixers en decks gaat, maar ze maken ook andere producten voor dj's en producers. Zo is er nu de nieuwe VM series monitors. Lees de test in Interface en bekijk hier op Interface.nl een introductie en een demovideo.

Pioneer maakt al jaren speakers voor de home dj-markt, maar met de nieuwe VM-serie wordt er duidelijk gemikt op de serieuzere studioproducer, en niet alleen op de thuis-dj die vooral lekker wil knallen.

Er zijn drie modellen: de VM-50, 70 en 80, waarbij het getal de doorsnede van de laagspeaker in inches aangeeft. We testen in Interface 246, augustus-september 246 de VM-50, die behalve in zwart ook leverbaar is in wit. Op zich is zo’n kleiner model een prima graadmeter om te kijken wat de serie kan: gaat dat goed, dan zijn de grote jongens waarschijnlijk ook wel in orde.
Lees de test in Interface, te bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

De VM serie is de opvolger van de S-DJ serie. Ze zijn ontworpen voor een heldere, neutrale sound, maar dankzij de ingebouwde 96kHz dsp kunnen ze ook een sound leveren met een 'club feel'.

Deze actieve tweewegsystemen zijn voorzien van klasse D versterkers, een baspoort op de achterkant, woofers met aramide conus (5,25, 6,5 en 8“), en een tweeter met een 'constant directivity' horn voor consistente hoogweergave. De luidsprekers zijn gemonteerd op een 4mm dik aluminium voorpaneel dat meetrillen voorkomt en de hoeken zijn afgeschuind om difractie tegen te gaan.

Achterop vinden we behalve jack/xlr en cinch inputs, een volumeknop en de dsp regelaars. Hiermee kun je de weergave aanpassen aan de plaatsing van de monitor of simpelweg een lekkere sound maken die doet denken aan een club. Low Eq en High EQ hebben elk 4 standen waarmee 16 verschillende karakteristieken mogelijk zijn. Er zijn geen presets maar je kunt eenvoudig de instellingen aanpassen zonder de monitor te hoeven omdraaien.

De VM-50 kost € 358 incl. btw per paar, de VM-70 € 498,- en de VM-80 € 618,-

meer informatie

 

zoeken
zoeken