Uwyn Knobotron

Fluorescerende knoppen voor je synth

Merknieuws 19-04-2021 09:44

Op het podium je gear bedienen valt vaak niet mee: het licht is slecht en met bezwete handen is het lastig knoppendraaien. De oplossing komt van Uwyn en het ziet er ook nog kek uit

Uwyn (Use What You Need) introduceert Knobotron; sets van plastic, fluorescerende ringen die over de draaiknoppen van je synth passen. Deze gekleurde ringen worden met een 3-d printer uit bio-plastic vervaardigd.

Aangezien ze oplichten onder UV licht zien ze er leuk uit, maar ze zijn vooral ook handig voor de knoppendraaier. Je ziet immers meteen op welke stand de knop staat en dankzij de uitstekende pal ('tactile pointer') zijn ze met één vinger te verdraaien. Knobotron wordt in sets verkocht voor specifieke apparaten waaronder Moog's (bedenker Geert Bevin is software developer voor Moog), (eurorack)modules van Make Noise en voor de Korg SQ-1. Ze passen waarschijnlijk ook op allerlei andere apparaten. Een complete set met oranje en groene ringen kost tussen de 9 en 17 Dollar (excl. verzending), afhankelijk van het apparaat waarvoor ze bedoeld zijn.

De makers geven wel aan dat de afwerking bij 3-d printing iets minder smooth is dan bij 'injection moulding' productie

Meer informatie

zoeken
zoeken