Behringer System 100

Compleet modulair Euroracksysteem voor 625 Euro

Merknieuws 07-05-2021 10:06

Eurorack is een soort luilekkerland met een enorm maar onoverzichtelijk aanbod aan modules. Met de System 100 bundel van Thomann kun je nu eenvoudig instappen voor een redelijk bedrag

Behringer maakt kopieën van drie beroemde modulars; ARP, Moog en Roland. Thomann heeft uit de Behringer Roland System 100 collectie een selectie gemaakt uit de in totaal 13 modules en verkoopt deze compleet met het 104 rack en voeding.

112 Dual VCO, 130 Dual VCA, 121 Dual VCF en 140 Dual Envelope/LFO vormen een complete tweestemmige synth en de 150 Ring Mod/Noise/S&H/LFO zorgt voor wat extra spice. Uiteraard krijg je er ook patchkabels bij.

Als je deze set-up met je daw wilt gebruiken heb je nog wel een midi-cv converter nodig in de video wordt de Doepfer MCV4 (€ 119,-) aanbevolen. Je kunt natuurlijk ook een sequencer met CV outs gebruiken als de geweldige Arturia Keystep Pro of Beatstep Pro.

Zo'n kant-en-klaar systeem is eigenlijk in strijd met de Eurorackfilosofie waarbij je een op eigen smaak gebaseerde collectie van modules samenstelt, maar voor de beginner is het een aantrekkelijke optie. In het Behringer rack is gelukkig nog wel ruimte voor twee extra modules en uiteraard kun je er altijd nog een tweede rack bijzetten.

 

De complete Behringer System 100 bundle kost 625 Euro bij Thomann

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken