FabFilter Timeless 3 - Don't waste your time, modulate it!

Versie 3 van FabFilter's tape delay

Merknieuws 11-05-2021 10:42

Het Nederlandse FabFilter is een van de meest gerenommeerde plug-inmakers ter wereld. Ze imiteren geen klassieke hardware maar maken zelf nieuwe classics! Niettemin vertoont hun nieuwe Timeless 3 delay wel enige vintage trekjes.

Timeless is namelijk een tape delay en met versie 3 hebben ze bij FabFilter de boel stevig aangepakt.

                                                        ffilter timeless totaal

De nieuwe user interface is zoals altijd fraai, helder en uiterst gebruiksvriendelijk. Deze plug-in levert als vanouds vintage maar ook unieke tape delays maar dan wel met 16 individueel instelbare en moduleerbare taps voor ongekende ritmes/clusters. Nieuw zijn de ping-pong modes en de (cross)feedback plus moduleerbare freeze zijn flink onder handen genomen.

Modulatie is hier troef en daarom zijn er 16 staps lfo's, xy controllers, envelope generators met (curve control), envelope followers en midi controllers om het vuile werk voor je op te knappen. Je zet ze eenvoudigweg met drag&drop aan het werk en dankzij een slimme realtime display zie je precies wat de modulatiebende aan het doen is.

                                                      ffilter timeless details

Voor in de feedbackloop van de delay zijn er extra fx bijgekomen; drive, lo-fi, diffuse, dynamic en pitch effects, plus een stel nieuwe filtertypes.

Timeless 3 werkt als 32/64 bit au, vst, vst3 en aax plug-in en kost € 109,-

Een demoversie is te downloaden via de website

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken