Rock Solid Audio Control Strip 2

SSL-style hardware controller

Merknieuws 12-05-2021 13:40

De meeste (midi)controllers hebben een klavier of een collectie knoppen om je daw te bedienen. Control Strip 2 ziet er echter uit als een channelstrip uit een SSL mixer

Control Strip 2 van het Britse Rock Solid Audio verstuurt wel degelijk standaard midi controldata maar de hardware heeft het het uiterlijk van een kanaal uit een SSL E-Series mixer. Daarmee is het een ideale controller voor de talloze SSL channelstripplug-ins die er te koop zijn.

Links zitten de knoppen voor een vierdelige eq (2 x parametrisch, 2x shelf), rechts een deel voor de compressor/expander met filters. Je kunt de functie van de 22 encoders (waarvan 12 push buttons en 6 drukknoppen) natuurlijk ook aanpassen – met midi learn – aan de software die je wilt bedienen of met de bijbehorende software. Deze usb b controller gebruikt een slimme methode om de 128 staps resolutie van midi groter te maken met behulp van je muis. Het nadeel is wel dat je dan maar een parameter tegelijk kunt bedienen.

Control Strip 2 ondersteunt de UAD SSL, SSL Native, Waves SSL, Brainworx E, G en J plug-ins via presets.

Zeker niet voor iedereen maar als je veel met SSL channel strips werkt is dit een interessante controller. De Control Strip 2 haalt zijn voeding uit de usb connector en de afmetingen zijn 250x180x50 mm. Hij weegt 700 gram en kost 280 Pond (zo'n 330 Euro).

De productie is beperkt, dus je moet inschrijven voor een exemplaar. Wachttijd minstens 6 weken.

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken