Novation Circuit Rhythm

Standalone sampling workstation

Merknieuws 13-05-2021 14:36

Enige tijd terug presenteerde Novation de Circuit Tracks. Je leest er alles over in de nieuwe Interface 145. Maar de Circuit Tracks krijgt binnenkort gezelschap van de Circuit Rhythm

Circuit Tracks is een hardware sequencer/groovestation met twee ingebouwde polyfone synths, ingebouwde effecten plus een 8 sporen sequencer met twee sporen voor de synths , 4 drumtracks en twee sporen die via de midi out hun data versturen. Alle details vind je in onze test in Interface 245.

De Novation Circuit Rhytm is een nieuwe loot aan de Circuit-stam, deze is nog niet officieel uit, maar via het geruchtencircuit zijn er al wat specs bekend.

 

De Circuit Tracks heeft dezelfde behuizing met aanslaggevoelige padgrid en flink wat realtime editknoppen, maar dan grijs in plaats van zwart. De Rhythm is compleet gebaseerd op sampling, net zoals dat bij de Akai MPC's het geval was. Geen ingebouwde synths hier, wel veel effecten en sample slicing. De interne sequencer heeft 8 sporen met Probability en Mutate. Je kunt samplen via de stereo input, intern resamplen en de samples editten op het apparaat zelf.

Je kunt je songs saven op een micro-sd card en het apparaat werkt ook op batterijen. Er is een stereo audio output, hoofdtelefoonaansluiting, midi in/out/thru en sync out. Communicatie met een computer verloopt via een usb-c aansluiting. De prijs zal vermoedelijk rond de 400 Euro uitkomen.

Dit is allemaal gelekte info, voor de officiële specificaties moeten we wachten tot de Novation Circuit Rhythm deze zomer daadwerkelijk op de markt komt.

Meer informatie

zoeken
zoeken