Roland Jupiter X/Xm editor

Gratis software editor voor Jupiter Zen-Core synths

Merknieuws 27-05-2021 09:23

Bezitters van de Roland Jupiter-X en Xm synths zaten er al een tijd op te wachten, maar nu is ie er, een software editor en hij is natuurlijk helemaal gratis

De Jupiter-X maakt, net als veel andere recente Roland hardware, gebruik van de Zen-Core synth engine. Deze krachtige digitale engine heeft talloze parameters en die moet je dus overzichtelijk kunnen bedienen. Nu heeft de Jupiter X/Xm een stevige dosis knoppen, maar niet voor alle parameters en het display is relatief klein. Verder heb je de beschikking over diverse synthmodels en 5 parts met effects en sounds dus ook daarbij is een goed overzicht essentiëel.

De nieuwe editor is hiervoor de perfecte oplossing; een interface met een stemmig uiterlijk biedt alles wat je nodig hebt om het uiterste uit je Jupiter X te halen.

Deze editor moet je overigens overigens in de Roland Cloud (via de Cloud Manager software) downloaden, maar je hebt er geen abonnement voor nodig, wel een account.

Vervolgens installeer je de editor (standalone, macOS en Windows) op je computer en heb je de cloud niet meer nodig. Wat je wnog el nodig hebt is systemware 1.43 voor de Jupiter X/Xm

meer informatie

 

zoeken
zoeken