Logic Audio Pro Spatial Audio tools

Mix je tracks in surround

Merknieuws 10-06-2021 09:31

Bij Apple maken ze op allerlei fronten werk van surround/immersive audio. Ook Logic Pro gaat nu 'Spatial Audio' mixing ondersteunen.

Nu Apple Music ondersteuning biedt voor Spatial Audio gebaseerd op Dolby Atmos, is het niet meer dan logisch dat ze ook hun pro daw met de daarvoor benodigde tools gaan uitrusten. Er is weliswaar al veel surround content beschikbaar op Apple Music maar iedereen moet de mogelijkheid hebben om spatial audio te produceren in Logic Pro.

Later dit jaar kunnen we dan ook een update voor Logic Pro verwachten met alle benodigde features voor Spatial Audio mixing. Lastig is wel dat het bij Spatial Audio om een iets vereenvoudigde versie van de volledige Dolby Atmos-standaard gaat.

Of Immersive audio echt doorzet en stereo gaat vervangen is natuurlijk de vraag maar het is wel zo dat je tegenwoordig niet per sé extra hardware nodig hebt voor de weergave.

Recente Apple AirPods en bepaalde Beats koptelefoons zijn al Spatial Audio-ready maar ook andere headsets en speakers kunnen ervoor geschikt gemaakt worden. iOS 14.6 en macOS 11.4 bieden al ondersteuning voor Dolby Atmos.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken