Bram Bos Hammerhead 25th anniversary edition

Software drummer uit de steentijd

Merknieuws 18-06-2021 09:21

Iedereen die zich Hammerhead van Bram Bos herinnert, heeft vermoedelijk zijn Covidvaccin al lang gehad! Het is immers 25 jaar geleden dat Hammerhead uitkwam en nu is er een nieuwe versie voor iOS

Eind jaren 90 was Hammerhead een opzienbarend programma. In deze shareware software groovebox kon je op speelse wijze lekkere rythmes bouwen. Programmeur Bram Bos – inderdaad een Nederlander - is nog zeer actief als programmeur van iOS apps. Hij introduceert nu de 25th anniversary edition van Hammerhead, die standalone en als AUv3 plug-in werkt. Hammerhead blijkt nog totaal niet gedateerd! De graphics hebben een update gekregen en de app is helemaal geoptimaliseerd voor iOS.

Je krijgt er veel 'classic sounds en loops' bij maar je kunt ook je eigen wave bestanden importeren en er is een ingebouwde drumsynth. Hammerhead kan overweg met polyritmes en gemengde maatsoorten en sounds en patronen laten zich via midi triggeren.

Met Soul zorg je voor subtiele swing, er is distortion per drumklank en een compressor

Hammerhead kost € 8,99 in de App Store waar je diverse andere apps van Bram Bos kunt vinden als Ruismaker en Troublemaker.

Meer informatie

 

De originele Hammerhead in actie

zoeken
zoeken