Steinberg SpectraLayers 8

Steeds slimmer

Merknieuws 25-06-2021 08:19

SpectraLayers begon ooit als een wat ondoorgrondelijke tool voor sounddesigners en nerds die zich iets konden voorstellen bij spectrale editing. Steeds meer ontwikkelt het zich tot praktisch gereedschap voor allerlei veelvoorkomende problemen

Vooral sinds de introductie van AI in versie 7 nog geen jaar geleden is SpectraLayers een stuk praktischer geworden en dat die trend wordt met versie 8 sterk doorgezet. De AI is in staat patronen te herkennen in je audiobestanden en dat opent allerlei nieuwe mogelijkheden. Nieuw is bijvoorbeeld AI De-Bleed, waarmee je overspraak kunt verwijderen uit single mic opnames. Oook bij Reverb Reduction doet AI zijn intrede, het verwijderen van galm gaat daardoor beter en sneller. De AI kan menselijke stemmen herkennen en is daarmee de motor achter Voice Denoiser met algoritmes voor spraak en zang.

Er zijn ook allerlei opties om opnames beter met elkaar te matchen. Met copy en paste kun je materiaal uit een kanaal gebruiken om een ander kanaal te repareren, met EQ Match kun je een geanalyseerd eq profiel van een audiobestand naar een ander bestand transplanteren en Ambience Match doet iets vergelijkbaars met ambience ofwel room tone. Door het selecteren van een bepaalde boventoon kan SpectraLayers automatisch de bijbehorende grondtoon en boventonen selecteren. Huishoudelijke verbeteringen zijn er ook; je krijgt visuele previews van selecties, meerdere selecties kunnen opgeslagen worden, ondersteuning van ARA 2 is verbeterd, diverse bestaande functies werken sneller en beter en de maximaal ondersteunde samplerate gaat naar 384kHz. De mogelijkheid om een mix in stems te splitsen was al in versie 7 geïntroduceerd.

Ter introductie krijg je nu 20% korting op Spectralayers 8 Pro (€240,-) en SpectraLayers Elements (€ 64,-)

Meer informatie

 

zoeken
zoeken