SSL LMC+ plug-in

Compressie op zijn grofst

Merknieuws 01-07-2021 10:29

In de SSL4000 mixer zat een limiter in de talkback die enorm stevig ingreep. Die was bedoeld voor een verstaanbare communicatie maar bleek geweldig te klinken op drums. Nu is er een plug-inversie van verschenen

Het was tijdens een drumsessie met Phil Collins voor Peter Gabriël's debuutalbum dat engineer Hugh Padgham ontdekte dat de zgn Listen Mic Compressor op de talkback voor een waanzinnige drumsound kon zorgen.

Deze LMC was genadeloos afgesteld om de communicatie tussen opnameruimte en controlekamer te optimaliseren. Lang geleden was er al even een gratis plug-inversie van die limiter en hij is ook terug te vinden in de hardware Fusion processor van SSL. Met de SSL LMC+ is er nu ook een uitgebreide plug-in met het vernietigende karakter van deze 4000E limiter. De compressorcurve, attack en release liggen vast, wel kun je de hoeveelheid compressie regelen en zijn er hoog en laagfilters voor de input. Verder is er een sidechain input en zijn er scoop en splitknoppen. Werkt geweldig op een drumbus maar dankzij de mixknop ook de moeite waard op andere instrumenten. Zoals alle SSL plug-ins is de LMC+ met 109 Euro niet goedkoop maar ter introductie kost ie slechts 28 Euro. Werkt als 64 bit, au, vst2, vst3 en aax native plug-in.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken