Sonic Potions Erica Synths LXR-02

VA drummachine met 6 sounds

Merknieuws 05-07-2021 13:30

De LXR is een erg leuke zelfbouw drummachine van Sonic Potions die al een paar jaar geleden op de markt kwam. Erica Synths heeft het ontwerp verbeterd en brengt hem als kant-en-klare LXR-02 drummachine op de markt

Een van de opvallende features aan de LXR zijn de sub steps in de looplicht sequencer; met 8 substappen kun je nu bijvoorbeeld drumrolls programmeren. Sowieso biedt de sequencer allerlei opties om direct al improviserend je patronen aan te passen. Je kunt twee parameters per stap automatiseren, maximale lengte is 64 stappen en er zijn 64 patterns De timingresolutie is behoorlijk hoog.

De LXR-02 heeft zes stemmen elk met meer dan 30 parameters.Drie met VA synthese, subtractive clap/snare, fm percussie en hihat. Alle sounds hebben een oscillator plus een fm oscillator, een pitch envelope en een lfo. Via een multimode filter en een Klick generator gaat de sound vervolgens door de Drive.

Behalve een stereo mixoutput – er is een mixer met 7 faders – zijn er 2 individuele uitgangen en een hoofdtelefoonaansluiting. Verder is er een clock input, usb, midi in/out en een sd-slot voor dataopslag.

De LXR-02 zou over een paar weken te koop moeten zijn voor € 589,-

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken