Korg Modwave

Nieuwe wavetablesynth stampvol modulatie

Merknieuws 08-07-2021 10:37

De modwave is een digitale wavetable synth in dezelfde behuizing als de Wavestate en de Opsix. Het is een mix van ideeën uit de Korg DW-6000/8000 en de allernieuwste technieken en een filter

Elk van de oscillators bevat 200 wavetables die op hun beurt weer 64 golfvormen bevatten. Met 30 modifiers en 13 soorten morphing ontstaat nog veel meer variatie in de golfvorme. Elke stem heeft 4 oscillatoren (plus noise en sub) en er zijn maar liefst 32 stemmen. Je kunt via de bijbehorende editor je eigen wavetables laden (Serum en WaveEdit format).

Er zijn twee layers waardoor je de wavetable synth kunt layeren, bijvoorbeeld met samples uit de bijgeleverde 2GB grote collectie. Dat zorgt voor een enorm veelzijdige sound engine waarvan de output door een van de 12 – digitale – filters wordt bewerkt. Je kunt o.m. kiezen uit MS-20, Polysix of Multifilters. Met 4 envelopes, 5 lfo's, een 7 spoors Motion Sequencer, ingebouwde effecten (ook eq, amp-sim en distortion) en het Kaoss XY pad linksboven valt er enorm veel te moduleren. Het klinkt allemaal vol, levendig, spacey en soms onvoorspelbaar.

Het aanslaggevoelige toetsenbord is 3 oktaven groot. De synth zelf reageert op aftertouch via midi/usb.

De Korg modwave wordt half augustus verwacht en gaat 799 Euro kosten.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken