API Select

Topkwaliteit processors voor redelijke prijzen

Merknieuws 04-08-2021 09:53

Het Amerikaanse merk API heeft een uitstekende reputatie als het om hardware processors gaat, maar daar moet je stevig voor betalen. Bij hun nieuwe donkerblauwe API Select range zijn de prijzen een stuk gematigder

API Select wordt geintroduceerd met 6 producten, waaronder 2 buizenprocessors en 2 pedaaleffecten, die allemaal in API's fabriek in de VS worden gemaakt en getest.

 

De T12 is een tweekanaals klasse-A buizen pre-amp met API in- en output trafo's. Voor de impedantie kun je kiezen voor 4 standenen er is een 4-standen lp-filter. De pre-amp heeft ook instrument inputs. De adviesprijs is 2195 Dollar.

 

De T25 is een tweekanaals buizencompressor met FET gain reductiom en API output trafo. Attack en release zijn tussen 11 waarden instelbaar en er is keuze uit 4 ratios. Behalve stereo-link is er een sidechain input voor de-essing. De adviesprijs is 2185 Dollar.

 

Ook de SR22 is een tweekanaals compressor maar dan met transistors. Treshold, ratio en make-upgain zijn instlbaar en je kunt kiezen tussen hard en soft kneekarakteristieken. Net zoals de andere API Select apparaten heeft ie XLR en gebalanceerde jacks. De adviesprijs is 1295 Dollar.

 

De SR24 is een tweekanaals 4-bands eq gebaseerd op de befaamde API 562. De 4 banden zijn instebaar voor frequentiebereik en leveren +/- 12dB gain. De bandbreedte ligt vast. Een output trafo is ingebouwd. De adviesprijs is 1295 Dollar.

 

De TranZformer GTR is een driebands eq met gain stompbox,

De TranZformer CMP is een compressor met sustainknop en wet/dry regelaar. Beide pedalen kosten $ 295,- API distributeur voor de Benelux is Amptec

 

meer informatie

zoeken
zoeken