Microsoft Windows 11

Gratis OS update

Merknieuws 01-09-2021 10:16

5 Oktober presenteert Microsoft Windows versie 11. Voor de meeste Windowsbezitters een gratis update en met een paar aardige features

De veranderingen ten opzicht van Windows 10 zijn vooral optisch. Het Startmenu zit nu midden in de taskbar, er zijn diverse desktopthemas en vensters hebben nu afgeronde hoeken. Geopende vensters kunnen in een vooraf vastgelegde layout getoond worden en je kunt ook verschillende versie van je buroblad instellen voor verschillende taken. Verder is de bediening voor touchscreens verbeterd, (oudere) spelletjes worden beter weergegeven en videodata worden efficiënter beheerd.

Je kunt binnenkort ook Android apps in de vernieuwde app store aanschaffen en draaien onder Windows 11, maar vreemd genoeg enkel de apps uit de Amazon App Store. Deze feature wordt pas later toegevoegd.

In hoeverre er iets relevant is voor muziekproductie valt te bezien. Hopelijk is Windows efficiënter geworden, maar het is nooit uit te sluiten dat er problemen met bepaalde hard- en software optreed. Wel relevant is het feit dat Windows 11 het verbeterde thread management van de nieuwe Intel Alder lake optimaal ondersteunt. Deze nieuwe processors worden eind dit jaar verwacht.

Alle gebruikers van Windows 7, 8 en 10 kunnen kostenloos updaten naar Windows 11 via Windows Update. Dat zal niet per sé meteen in oktober zijn. Microsoft verwacht dat het tot begin 2022 zal duren voor iedereen aan de beurt is geweest. De minimale systeemeisen vormen in het overgrote deel van de gevallen geen hinderpaal: 64 bit cpu, 4GB geheugen en 64GB opslagruimte.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken