Erica Synths Perkons HD-01

Hybride drummachine met analoge filters en BBD delay

Merknieuws 16-09-2021 09:23

Erica synths staat altijd garant voor interessante modules en synths. Op Superbooth toonden ze een heel interessante drummachine

De Perkons HD-01 is een unieke mix van digitaal en analoog. Deze drumcomputer heeft 4 digitale oscillatoren/stemmen met 3 modi die bewerkt worden met analoge multimode filters en een overdrive. Voor elke stem/drumsound zijn er 8 parameterknoppen (o.m. Tune, Decay, Cutoff en Drive) waarvan een dient als send naar de ingebouwde BDD delay. Een lfo met morphable waves kan 8 parameters moduleren. De mix output wordt nog eens bewerkt met een opto compressor en een master overdrive. We noemen het een drummachine omdat de klankopwekking zich vooral leent voor percussieve sounds maar er is ook een viersporen sequencer met ratcheting, shuffle en een probability parameter. De complete soundinstellingen kun je als 'kit' in een van de 64 memories opslaan en ook voor de sequences zijn er 64 geheugens.

Voor elke track is er een audio output en een aanslaggevoelige trigger input. Verder een effect send/retrun en midi in/out. Perkons wordt november in de winkel verwacht voor € 1650,- excl. Btw.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken