Mayer MD900

VA Synthesizer module

Merknieuws 16-09-2021 09:34

Er was al een 16-stemmige, viervoudig multitimbrale MD800Eurorack module, maar de MD800 is een standalone desktopversie van deze op een raspberry Pi gebaseerde synthesizer

De MD900 is een 6 eenheden hoog apparaat met ruimte voor veel faders en draaiknoppen en een mooi kleurendisplay. De 16 stemmen zijn gebleven en ze zijn helemaal stereo. Twee oscillatoren per stem werken met VA-synthese of de 32 wavetables gebruiken. In wavetables kun je filteren en een shaper inzetten. Er zijn twee multimode filters die je kunt koppelen, drie envelopes, drie lfo's en een effect slot met meerdere algoritmes. Op het bedieningspaneel kun je direct tussen 4 multitimbrale parts omschakelen. Er is daarnaast nog een aparte part metr gesampelde drumsounds, die je ook zelf kunt importeren. Drusounds kunnen ook via een sidechain de effecten sturen.

De programmeerbare arpeggiator die ook midbestanden laadt kun je via een Clip Launcher afspelen. Een intrigerend apparaat maar vermoedelijk zal ie pas begin volgend jaar te koop zijn voor zo'n 3000 Euro.

Van de Eurorack MD800 is er nu een R2 versie en een kleinere M700. Ze hebben beide dezelfde mogelijkheden als de MD900

Meer informatie

zoeken
zoeken