Wavelab 11 gepresenteerd door Steinberg

Update van deze topklasse multitrack audio editor

Merknieuws 16-09-2021 10:09

Steinberg's Wavelab heeft zich na 10 versies en 25 jaar ruimschoots bewezen als topklasse multitrack audio editor voor bijvoorbeeld mastering en broadcasting. Versie 11 heeft er weer een aantal belangrijke features bij gekregen.

Wavelab is in de loop der tijd uitgegroeid tot dè ultieme audio editor.  Met belangrijke nieuwe functies voor stem-mastering, multitrack-editing, plug-in parameter automatisering en podcastproductie, heeft WaveLab 11 het concept van "multi" gemaximaliseerd. Met verbeterde multi-channel file-handling, meerdere track sub-lanes en analysemeters, multi-core processing en meer, heeft WaveLab zijn positie op het gebied van mastering en editing opnieuw aanzienlijk versterkt.

De nieuwe features op een rij:

Interleaved multichannel bestanden kun je in versie 11 moeiteloos in de editor bewerken; van stereo tot 22.2 surround (incl. Ambisonics). Plug-ins zijn daarbij bruikbaar, desgewenst ook onafhankelijk op bepaalde kanalen.

Met Subgroups is het mogelijk bepaalde sporen samen te bewerken en weer te geven. Ideaal voor stem mastering.

Track Lanes verdelen een audiospoor in maximaal 8 sub lanes. Razend handig voor werken met mix stems en compileren van sound effects.

Clip Effects maken het mogelijk om vst3 plug-ins te automatiseren. Je regelt de automatiseringsenvelopes gewoon in de Inspector

Wavelab 11 is nu ook voorzien van de uit Cubase bekende Supervision. Deze multi-meter audio analyzer biedt 9 meters met keuze uit 27 modules. Zo houdt je elk aspect van je audio moeiteloos in het oog.

Natuurlijk zijn er ook weer vst3 plug-ins bijgekomen: DeReverb, Lin Pro Dithering, Frequency 2, Squasher, Imager, Quadrafuzz v2, MixConvert V6 en VST AmbiDecoder.

En er is meer, zo kan je de audio in videobestanden eenvoudig vervangen, podcasts direct uploaden naar 5 hosts, de ene track de audio van een andere laten ducken en meer. Het complete overzicht vind je hier

Steinberg Wavelab Pro 11 werkt onder 64 bit Windows 10 en macOS Catalina en Big Sur (Rosetta 2). Het programma kost € 502,- incl. Voor een upgrade van een eerdere versie betaal je tussen de 100 en 200 Euro, afhankelijk van de versie die je hebt.

Video door Steinberg over Wavelab Pro 11: 

Video door Steinberg over Wavelab Elements 11: 

Playlist van alle video's over de nieuwe features in Wavelab 11:

Bekijk meer video's over de nieuwe Wavelab op het speciale Wavelab Youtube-kanaal

zoeken
zoeken