Austrian Audio CC8

Nieuwe kleinmembraan condensatormic

Merknieuws 23-09-2021 10:22

Austrian Audio maakte al de grootmembraan OC818 en een tweetal mics voor op het podium. Nieuw is de CC6, een condensator met een klein membraan

Het op de AKG CK1 geinspireerde OCC7 membraan in de CC8 levert een zeer rechte frequentieresponse en een voorbeeldige nierkarakteristiek. De interne elektronica, waarbij de gebruikelijke transformator ontbreekt, heeft een bijzonder laag ruisniveau en met 156dB SPL een zeer grote dynamiek.

Met het kleine kapsel is de CC8 erg geschikt om snelle transients te registreren en een accuraat ruimtelijk beeld te geven. De microfoon leent zich erg goed voor strijkers, hout- en koperblazers maar ook percussie, akoestische gitaar of overheads. Dankzij een driestanden attenuator en tweestanden lowcut filter is de CC8 erg flexibel. Zoals alle producten van Austrian is de CC8 met de hand gebouwd in Wenen. Elke twee exemplaren lenen zich vanwege de nauwe toleranties voor gebruik als stereopaar. De CC8, incl popfilter, klem en etui, is vanaf oktober verkrijgbaar voor € 399,-. Een stereoset met koffer, popfilter en stereomount kost 799 Euro.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken