Vochlea Music Dubler 2

Zingen in midi

Merknieuws 30-09-2021 10:03

Zou het niet mooi zijn als je midipartijen gewoon kon neurieën? Gelukkig kan dat al een tijdje en met de software Dubler 2 beter dan ooit

Dubler 2 van Vochlea is een zogenaamde realtime voice-to-midiconverter. De software herkent noten maar ook bepaalde geluiden waar het vervolgens mididata van maakt. Het enige wat je hoeft te doen is je microfoon/stem in de software calibreren iets dat volgens de makers in 30 seconden gepiept is.

Door te zingen of met klanken als ooh, aah en mmm stuur je de mididata aan. Gelukkig is er ook een soort noot quantizer dus je mag een beetje vals zingen. Je kunt ook akkoorden triggeren maar ook percussieve geluiden gebruiken, Dupler kan 8 verschillende sounds onderscheiden waarop het (drum)triggers verstuurt. Een extra optie is het dat je 3 CC outputs kunt sturen om zo bijvoorbeeld effecten of een filter aan te kunnen sturen.

Dupler 2 werkt onder macOS en Windows en kost € 219,-. Er is ook een Dupler Studio Kit 2 met software, usb microfoon en Live Lite voor € 289,-. Om te achterhalen wat dit programma voor je kan betekenen is er een 7 dagen demoversie.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken