Roland SP-404 MKII

Compact creative sampling workstation

Merknieuws 13-10-2021 10:51

Sinds de release in 2005 is de SP-404 een populaire compacte sampler. Na 16 jaar vond Roland het wel eens een keer tijd voor een update.

Zowel de hardware als de software kregen een opfrisbeurt waardoor de MKII nu 32 stemmig is, 17 aanslaggevoelige RGB pads heeft en veel sneller opstart en laadt.

Dan is er het Oled display waarmee je golfvormen kunt editten en dat assisteert bij de bediening. Slices kun je handmatig, op tempo of automatisch slicen en envelopes, toonhoogte zijn instelbaar. Nieuw is ook de DJ Mode waarmee je twee tracks kunt laten samenvloeien als met echte decks. De interne sequencer heeft diverse nieuwe opties gekregen.

Er zijn 39 ingebouwde effecten waaronder vinyl simulator, looper, casette simulator en resonator. Op het inputsignaal kun je effecten als vocoder, auto-pitch en amp simulator loslaten. De SP-404 MKII heeft 16GB geheugen en een library van 144 samples en loops, op een SD card kun je meer data kwijt.

Behalve jack line in/out is er een jack mic/gitaarinput, hoofdtelefoonaansluitingen en trs midi in/out. Voor de voeding kun je kiezen tussen batterijen, usb-c of een netadapter.

De prijs ligt rond de 500 Euro

meer informatie

 

zoeken
zoeken