Rhodes MK8

Terugkeer van een hardwerkende legende

Merknieuws 28-10-2021 08:56

De Fender Rhodes is een van de meest iconische toetsinstrumenten, geliefd bij muzikanten en muziekliefhebbers. Hij is talloze malen gesampled of digitaal nagemaakt maar nu eindelijk weer verkrijgbaar in analoge glorie.

Deze zomer al maakte de – nu Britse – Rhodes Music Group bekend dat er een nieuwe versie van de fameuze Rhodes zou komen. Nu is eindelijk bekend hoe ie eruitziet en wat ie allemaal kan.

De Rhodes MK8 heeft nieuw ontworpen tines en tonebars en een 73 toetsen klavier met – zelfsmerende -kunststof hamers dat afkomstig is van Steinway-dochter Kluge. De pick-ups zijn zeer precies gewikkeld, werken met Alnico magneten en zijn stevig bevestigd zodat de intonatie stabiel blijft. Het klankbord is gemaakt van Baltisch berkenhout. Je kunt voor verschillende kleuren behuizing kiezen, o.a. purple, gold, transparant en klassiek zwart.

De Rhodes heeft een door Rhodes Music Group zelf ontwikkelde preamp met knoppen voor volume, drive en envelope, wat hier voor auto-wah staat. Uiteraard is er ook een varipan met 4 golfvormen en een analoge driebands eq.

Als optie is er nog een analoge effectunit met VCA compresor, BBD phaser, chorus en delay.

De outputs zijn voorzien van symmetrische XLR's en jacks en er zijn send en return jack connectors, waarvan de send ook als DI kan worden gebruikt.

Nog meer? Jawel, een hoofdtelefoonoutput, aansluitpunten voor twee expressiepedalen en een usb connector voor firmware updates. Je denkt dan dat er toch een digitaal luchtje aan zit, maar Rhodes bezweert dat de complete signaalweg analoog is.

En dan willen we graag weten wat ie gaat kosten en wanneer ie verkrijgbaar zal zijn. Prijzen beginnen bij 9450 Dollar, ergens volgend jaar te koop maar dat jaar worden er maar 500 gebouwd.

meer informatie

soundcloud audio

zoeken
zoeken