Audio Scape XL-305R

Hardware verengalm

Merknieuws 29-10-2021 10:08

Na een uitbarsting van plug-ins die verengalm imiteren is er nu sinds lange tijd weer een hardware 'spring reverb', de Audio Scape XL-305R

De galm uit een of meer speciale veren klinkt absoluut niet natuurlijk maar die specifieke sound is deel geworden van het dna van de popmuziek. Onmisbaar voor gitaren maar ook tijdens het mixen werden tot in de jaren 80 hardware verengalm ofwel reverb tanks gebruikt. De Audio Scape XL-305R is gebaseerd op de populaire Micmix Master Room XL-305 uit 1979. De ontwerper van de MicMix assisteerde bij de totstandkoming van de Audio Scapeversie.

De 2 unit 19” Audio Scape XL-305R heeft 12 veren die gestemd zijn naar de 12 noten in een octaaf. Zo werkt de galm enigszins als het klankbord van een piano en de vele veren zorgen voor extra diffusie en minder 'boing'.

Behalve input en mixregelaars heeft ie een 4-bands eq. De twee kanalen zijn individueel instelbaar maar je kunt de kanalen koppelen, en de output of input mono maken. Met een prijs van 200 Dollar is de XL-305R zeker niet goedkoop, zelfs duurder dan een originele MicMix.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken