Rossum SP-1200

Heruitgave van Vintage sampler

Merknieuws 04-11-2021 10:47

Na een serie 'refurbished' originelen van enkele maanden geleden, kondigt Rossum nu de terugkeer van de befaamde SP-1200 sampler/sequencer aan in al zijn 12 bit glorie

Dave Rossum is een van de stichters van E-mu, het Amerikaanse bedrijf dat de Emulator en de Drumulator op de markt bracht. Hun SP-12 en SP-1200 uit 1986 waren erg populaire concurrenten van de Akai MPC's en worden nog steeds gebruikt door o.m. hiphop-producers.

Tweedehands exemplaren zijn zeldzaam en duur en daarom besloot Dave Rossum een zo authentiek mogelijke heruitgave te maken. Wel met een paar verbeteringen maar met dezelfde 12 bit, 26 kHz sound met analoge filters en in dezelfde kast maar nu in zwart.

Wel is het geheugen uitgebreid naar 20 seconden en er is een sd-cardslot voor opslaan en laden. Via midi of card kunnen originele sounds, sequences en set-ups van de originele E-mu worden geladen.

Verder is het display helderder geworden en zijn er 6 uitgangen voor gefilterde en 6+2 ongefilterde outputs allemaal via gebalanceerde jacks. Voor dat filter wordt nu een speciaal ontwikkelde analoge chip gebruikt die de originele SSM filters zo dicht mogelijk benadert. Acht sounds kun je met triggerknoppen spelen of in de sequencer programmeren De Rossum SP-1200 komt in januari op de markt voor 4000 Dollar excl.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken