Roland JD-08 en JX-08

Twee late Rolandklassiekers in boutiqueversie

Merknieuws 09-11-2021 11:54

Roland heeft een groot deel van hun legendarische synths al als 'Boutique-versie' uitgebracht. Nu maken ze de collectie compleet met een JX-8P en JD-800 Boutique

Bij de JD-08 en de JX-06 gaat het om digitale emulaties van een analoge (JX-8P) en een digitale (JD-800) Rolandklassieker. Beide Boutique modules passen in het DK-01 dock of je kunt ze met het K-25m keyboard gebruiken. Dock en keyboard moet je apart aanschaffen.

 

De zesstemmige JX-8p uit 1985 was een van de laatste analoge Rolands, maar met DCO's en een lastig editingsysteem. Wel was er een aparte programmer met faders en draaiknoppen. De JX-08 heeft wel faders en knoppen en natuurlijk 2 dco's per stem, een resonerend low-pass filter en een high-passfilter. Behalve de klassieke chorus is er een uitgebreide keus aan 17 effecten. De polyfonie is verhoogd maar hoeveel stemmen is niet te achterhalen. De JX-08 is tweevoudig multitimbraal en kan dual of split gebruikt worden.

Behalve een arpeggiator vinden we een polyfone sequencer (ook voor knopbewegingen), een usb-c midi/audio interface en standaard midi in en out en clock input. Hij werkt op usb voeding of batterijen en er is een ingebouwde speaker. Prijs bedraagt 400 Euro.

Meer informatie

 

 

 

De JD-800 uit 1991 was een wat miskende digitale Roland met lekker veel knoppen en CC control. De klankgeneratie was gebaseerd op digitale golfvormen die in de JD-08 worden gecombineerd met modeling.

De Boutique JD-08 lijkt uiterlijk op het origineel maar is wel flink gekrompen. Hoeveel stemmen ie heeft blijft vooralsnog onduidelijk. Wel zijn de originele golfvormen en presets aanwezig en net als bij het origineel bestaat een klank uit 4 tones, elk met filter en amp. Hij is tweevoudig multitimbraal en heeft een dubbele polyfone sequencer met motion recording en een arpeggiator. Je kunt kiezen uit 7 effecten Er is een usb-c midi/audio interface en standaard midi in en out en clock input. Hij werkt op usb voeding of batterijen. Prijs bedraagt 400 Euro.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken