Future Retro Vectra

Goed roeren

Merknieuws 10-11-2021 11:41

Future Retro houdt van hands-on en dan niet met draaiknoppen en faders maar joysticks. De Vectra synth heeft er naar liefst vier!

Meteen maar melden dat de Vectra pas lente komend jaar leverbaar zal zijn maar je kunt al wel een aanbetaling doen. Waarom zou je dat dan doen? Omdat het een unieke synth is met – afgaande op de video – een fraaie krachtige sound. Future Retro is een klein Amerikaans bedrijf dat eerder al unieke instrumenten als de 777, XS en Revolution op de markt bracht.

De Vector is een digitaal/analoge mono/parafone synth met 4 digitale oscillatoren (500 digitale golfvormen en VA), witte en roze ruis, 4 ring modulatoren, 5 lfo's, 6 morphing envelopes, een analoog resonerend multimode filter met 6 variaties, analoge vca's en plenty modulatieopties. In dat verband bieden de 4 joysticks natuurlijk heel veel realtime opties.In totaal zijn er zo'n 256 instelbare parameters. Eeven schrikken is het 29 noots toetsenbord ( enigszins als de Future Retro FR-512) want dat is van het platte touch-capacitieve type. Voordeel is wel dat het aftertouch biedt. Je kunt naadloos tussen keyboard, arpeggiator en sequencer omschakelen.

De Vector heeft relatief weinig knoppen; 8 encoders met ingebouwde schakelaar kunnen aan een parameter naar keuze worden gekoppeld. Met de joysticks kun je meerdere parameters gelijktijdig besturen. Eentje is vast toegewezen aan pitch en mod, eentje bedient de vierkanaals mixer, de derde cut-off en resonantie en de vierde kan parameters naar keuze bedienen.

De Vectra heeft midi in, out en thru, mono audio out en werkt met een externe voeding.

Hij kost 1100 Dollar (excl btw en verzendkosten), je kunt er met een aanbetaling van 550 Dollar alvast een bestellen.

Meer informatie

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken