Eventide Spliteq

EQ transients en body afzonderlijk

Merknieuws 12-11-2021 10:44

Bij Eventide denk je meteen aan prachtige hardware en software effecten maar ze maken ook heel andere plugins. Bijzonder interessant en vernieuwend is hun Spliteq plugin

Op zich is Spliteq een parametrische eq met hoog en laagfilters maar het unieke aan deze plugin is dat je de transients – attacks – en sustain -en het doorklinkende tonale deel – afzonderlijk kunt bewerken. Zo kun je de body van een klank nauwkeurig bewerken zonder de attack enorm op te fokken of een attack wat meer bite geven zonder de body extra schel te maken. De splitsing in transient en body gebeurt helemaal automatisch, je kunt daar ook niks aan afregelen.

Op beide onderdelen kun je maximaal acht banden loslaten. Verder is de volumebalans tussen de twee onderdelen instelbaar en je kunt ze afzonderlijk per band pannen of het stereobeeld bijstellen. Zo voegt Spliteq een unieke en bijzonder nuttige manier van processing toe aan het arsenaal en als je niet zo goed weet hoe je hem kunt inzetten zijn er 150 presets.

Windows/macos, 64 bit vst, vst3, au en aax plugin. DE prijs bedraagt $ 179,- maar ter introductie betaal je nu 99 Dollar.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken