TubeOhm Jeannie

polyfone zelfbouw synthmodule

Merknieuws 15-11-2021 11:33

Voor een synthmodule heb je niet veel nodig; een print, een kastje en wat knoppen en connectors. Geen probleem om dat zelf in elkaar te zetten, zoals bij de Jeannie. Lekker goedkoop ook.

Jeannie van het Duitse TubeOhm is een zeer kleine achtstemmige synth op basis van open source code op een ARM Cortex M7 processor. Elke stem heeft twee oscillatoren met een kleine 1000 golfvormen en de mogelijkheid tot cross-mod. Verder is er witte en roze ruis. Het multimode filter is van het 12dB per octaaf type gecombineerd met een waveshaper. Verder 2 adsr envelopes, 2 lfo's, een 16 staps polyfone sequencer en een – optionele – fx processor met 8 algoritmes. Behalve (stereo?) audio out is er een midi input en een ingebouwde sd-card reader.

Er zijn drie variaties van het bouwpakket verkrijgbaar; een met alle losse onderdelen (€ 63,90), Een versie waarbij alles wat gesoldeerd moet worden al gesoldeerd is maar zonder fx (€ 92,90) en een voorgesoldeerde versie inclusief behuizing en fx voor € 249,-. Je hebt verder nog een 12 Volt voeding nodig.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken