Meeblip Cubit Duo

Midi interface/splitter

Merknieuws 16-11-2021 10:30

Midi via usb wordt steeds dominanter maar de ouderwetse dinplug midi is nog steeds wijdverspreid. Daarom zijn ook interfaces en thru boxes als de Cubit Duo onmisbaar

De kleine Cubit Duo (08 x 76 x 25 mm, 110 gram) kan twee functies vervullen; het is een standalone midi splitter – ofwel thru box – met een din midi in en 4 din midi outs waar een exacte kopie van de input uitkomt. Volgens Meeblip is latency vrijwel afwezig, dus ook ideaal voor midiclock.

Zet de switch om naar usb en het wordt een usb midi interface met 1 din input en 4 din midi outputs. Het is een 1x1 interface dus de 4 outputs versturen exact hetzelfde signaal. Ook hier is de latency weer ultra-laag en wordt een zeer strakke timing beloofd. Cubit Duo werkt met macOS, Windows, Linux, iOS en Android, drivers zijn niet nodig. Standalone is geen voeding nodig, bij gebruik als usb interface komt de voeding uit de usb aansluiting. Meeblip is een Canadees bedrijf maar ze hebben ook een vestiging in Berlijn om de Europese markt te bedienen. De Cubit Duo kost € 79,95 incl. btw.

Meer informatie

zoeken
zoeken